Legalizacija na rate

imp

261020211635282586.jpeg

Legalizirati objekt nije nimalo jednostavno a niti jeftino. Znaju to i kutinske vlasti koje su odlučile izaći ususret svojim sugrađanima koji se nalaze u procesu legalizacije.

Kako bi olakšao građanima proceduru i samu otplatu legalizacije nezakonito sagrađenih objekata, gradonačelnik Kutine Andrija Rudić donio je odluku o smanjenju mjesečnog minimalnog praga za obročnu otplatu komunalnog doprinosa u procesu legalizacije. S obzirom na tešku financijsku situaciju u kojoj se nalazi veliki broj građana Kutine minimalna mjesečna rata snižena je s prijašnjih 1000 kuna na 400 kuna, a minimalni iznos koji se može plaćati na rate sa 3.000 na 1.200 kuna. Tom mjerom mjesečni komunalni doprinos u procesu legalizacije gotovo je trostruko smanjen.
Legalizacija i problemi koji nastaju u postupku legaliziranja objekata građanima donose pravne, ali još više i financijske probleme. Stoga će , vjeruju u kutinskoj gradskoj upravi, ova dodatna mjera smanjenja mjesečnog minimalnog iznosa obročne otplate zasigurno mnogo pomoći brojnim građanima koji trebaju legalizirati svoje objekte.

najčitanije