Kutinskom gradonačelniku Babiću određen istražni zatvor

imp

Sudac Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog USKOK-a i odredio istražni zatvor za kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića i trojicu suosumnjičenika za podmićivanje zastupnika i trgovanje utjecajem. Istražni zatvor im je određen zbog mogućnost utjecaja na svjedoke.

“Obrana prvookrivljenika, kojeg ja zastupam, će se žaliti iz razloga što se radi o javnoj stvari koja već tri mjeseca kola u javnom prostoru. Nije bilo osnova za određivanje istražnog zatvora, a da bi mjera opreza zabrana približavanja i uspostave kontakta, radi se o pet svjedoka, polučila istu svrhu.”, rekla je za Media servis Babićeva odvjetnica Višnja Drenški-Lasan.

 

Slučaj je za Media servis komentirala i Tina Grga Ivanjek, zamjenica ravnateljice USKOK-a.
„USKOK je tražio u odnosu na trojicu okrivljenika određivanje istražnog zatvora zbog mogućnosti ponavljanja djela. S obzirom da je prijedlog odbijen uložit ćemo žalbu. Radi se o dužnostima koje i dalje obnašaju trojica okrivljenika pa smatramo da postoji mogućnost ponavljanja kaznenog djela.”

 

Uz Babića na meti istražitelja našli su se donedavni predsjednik kutinskog Gradskog vijeća Davor Kljakić, nezavisni vijećnik Dražen Kinderman te Darko Kolsek. Cijela priča je krenula kada je u rujnu zviždačica Adrijana Cvrtila, kao direktorica kutinske komunalne tvrtke Eko Moslavina, u javnost izašla s tvrdnjama da su gradonačelnik Babić i predsjednik kutinskog HSLS-Davor Kljakić radili pritisak na nju da se u Eko Moslavini zaposle pojedini članovi stranke i rodbina vijećnika, a kako bi se osiguralo glasovanje tih vijećnika za proračun.

 

Foto – FB Grad Kutina

najčitanije