Kutina s građanima komunicira besplatnom mobilnom aplikacijom

ibb

Primjenom novih tehnologija i inovativnih ICT rješenja Kutina je započela digitalizaciju svog poslovanja, upravljanja i komunikacije s građanima. Riječ je o mobilnoj aplikaciji tvrtke Aduro Idea, koja djeluje u sklopu branda Setcor, a funkcionira kao virtualno mjesto svakodnevne komunikacije građana s Gradskom upravom.
Novi način komunikacije s građanima uključuje vijesti, najave događanja, odluke i mogućnosti Gradske uprave, planove za budućnost grada te prijave komunalnih problema i pregled njihovog rezultata, odnosno rješenja. Projekt je izveden u samo dva mjeseca, a vrijednosti je 20 000 kuna.
„Sve je napravljeno na pametan način kako ne bi bilo potrebno mijenjati niti jedan postojeći sustav i način rada, već su oni prošireni novim funkcionalnostima i novim načinom komunikacije s građanima. Iznimno smo zadovoljni rezultatom, jer ćemo sada moći djelovati još brže pri rješavanju problema s kojima se ljudi u Kutini susreću. Sigurni smo da ćemo u budućnosti uvoditi još novih naprednih tehnoloških ideja, da bi svi bili zadovoljniji mogućnostima i uslugama. Posebno bih želio naglasiti kako je aplikacija posve besplatna i dostupna svima.“ – izjavio je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić.
„Umrežena gradska infrastruktura i usmjerenost prema građanima pozitivno utječu na kvalitetu života u gradu i zadovoljstvo stanovnika. Upotrebom inovativnih rješenja i građani i gradska uprava mogu izvršavati svoje obaveze brže i jeftinije. Ova suvremena i efikasna mobilna aplikacija vrlo je jednostavna za upotrebu i sigurno će biti korisna svima.“ – izjavio je Nenad Raca, direktor tvrtke Aduro Idea.
Aplikacija ”Kutinamobile” može se besplatno preuzeti na online trgovinama Google Play i App Store.

najčitanije