KUMS edukacijom protiv nezaposlenosti mladih

st

Projekt ‘Design Your Job II’ pružit će veću šansu na tržištu rada za 30 mladih iz Hrvatske, Srbije i Albanije. Tijekom provedbe programa 5 nezaposlenih mladih ljudi iz svake zemlje sudionika bit će podučeni osnovama web dizajna kao i još 5 osnovama grafičkog dizajna. Nakon ta 2 treninga svih 30 mladih osoba okupit će se na 3. treningu – za osposobljavanje vršnjačkih multiplikatora nakon čega će sudionici postati multiplikatori. To znači da će imati obvezu prenijeti svoje znanje skupini od 10 – 15 krajnjih korisnika koji će biti odabrani putem 2. poziva za sudjelovanje.
Multiplikatori će imati priliku primiti 2 vrste certifikata, znanje potrebno na tržištu rada i radnu pozadinu / iskustvo dokazano u online životopisu u web ili grafičkom dizajnu. Troškovi ovog obrazovnog programa su 750 eura, ali odabrani sudionici neće morati platiti ništa jer je program financiran u okviru ERASMUS + programa Europske Unije.
Kod nas projekt ‘Design Your Job II’ provodi Koordinacija udruga mladih Sisak u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.
‘Drago mi je da smo ušli u ovaj projekt i drago mi je da mladi potiču inicijative osnaživanja osoba koje su pomalo izgubile korak s vremenom jer nisu niti u procesu obrazovanja niti su zaposlene, i to tražeći nova zanimanja i nove tehnologije koje će ih osnažiti za tržište rada’, rekla je Gordana Šegović iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak.
Iz KUMS-a kažu kako su htjeli dati svoj doprinos rješavanju problema nezaposlenosti mladih osoba u Hrvatskoj i šire.
‘Ovaj projekt se zasniva na razvoju ICT vještina koje su ne samo budućnost već i sadašnjost. Za te vještine postoji potreba na tržištu rada. Statistički podaci pokazuju da u Europi postoji 5 milijuna otvorenih radnih mjesta u ICT sektoru koji bilježi konstantan rast, pa je bilo logično da pomažemo mladima u tom smjeru’, rekao je Boris Negeli iz KUMS-a.
Poziv na sudjelovanje u projektu ‘Design Your Job II’ odnosi se na nezaposlene mlade osobe iz Sisačko-moslavačke županije koje imaju od 18 do 30 godina. Detalji i obrazac za prijavu dostupni su na službenom webu Koordinacije udruga mladih Sisak.

najčitanije