Kultni danski restoran Noma proglasio je Udrugu Chef kuha doma herojima pandemije

imp

Jedan od najboljih restorana na svijetu odao je veliko priznanje kuharima koji su u improviziranim kuhinjama, bez tekuće vode, na kiši i hladnoći danima pripremali tople obroke za ljude kojima je potres odnio sve što su imali, donosi portal Punkufer.com.

Naime, kultni danski restoran Noma, restoran koji je nekoliko puta proglašen najboljim na svijetu, odlučio je ponovni početak rada obilježiti počasnom večerom za one ljude koji su se iznimnim doprinosom istaknuli tijekom pandemije, a na večeru su pozvani i hrvatski „heroji pandemije“ iz udruge Chef kuha doma, koja je pomogla stradalima u potresu.

chef kuha doma 2

Sredinom ožujka ove godine glasoviti restoran chefa Renea Redzepija je preko svojih društvenih mreža pozvao na nominiranje pojedinaca koji su se istaknuli svojim zaslugama u ovo pandemijsko vrijeme. U pozivu je naglašeno kako se ne mora nužno raditi o značajnim doprinosima i kako aktivnosti mogu podrazumijevati i jednostavne dostave poput pomaganja bližnjem, dostave stvari iz trgovina i slično. Glasati se moglo do početka travnja, a rezultati su donijeli veselje u Hrvatsku, posebno u redove tima udruge Chef kuha doma.

„Udruga Chef kuha doma nominirala je chefa Bojana Kljajića, koji je bio šef kuhinje u Sisku, za vrijeme humanitarnog djelovanja kuhara nakon potresa u Petrinji, i kao pratnju, koordinatoricu volontera Mirtu Livingston. Ponosno objavljujemo da je Noma javila da je naša ekipa proglašena herojima pandemije i bit će prva kad se nakon lockdowna restoran otvori za koju će kuhati posebnu večeru.
To je veliko veselje za sve nas, ali na neki način i dodatna podrška svim ljudima u potresom pogođenoj Baniji. Također, svima u našoj lijepoj domovini koji su radi pandemije patili i pomagali zaraženima i oboljelima na bilo koji način. Nije lako biti na prvoj crti pandemije. Ova nagrada ide njima. Oni su pravi heroji. Nama je bila čast biti u mogućnosti pomoći kako smo najbolje znali. I opet ćemo, ako zatreba“, poručila je udruga Chef kuha doma.

chef kuha doma logo

Podsjetimo, istoga dana kada su se vidjeli razmjeri potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolicu, chefovi su bez razmišljanja krenuli u pomoć te naredna dva tjedna kuhali za sve one kojima je svakodnevno bio potreban topli obrok. A takvih su bile tisuće. Potaknuti njihovom inicijativom, ubrzo su im se pridružili deseci kuhara i volontera iz cijele Hrvatske.

Foto – Punkufer.hr

najčitanije