Kroz projekt “Od ideje do uspjeha” pružana potpora mladim poduzetnicima

imp

Projekt CROWN “Od ideje do uspjeha” županijske razvojne agencije SIMORA iz Siska, koji je pokrenut prije dvije godine da bi se ojačale poduzetničke kompetencije i konkurentnost prekograničnog područja, vrijedan više od 600.000 eura, predstavljen je u utorak na završnoj konferenciji u Sisku.
Partneri u projektu su bili Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića (CG) i Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak Intera iz Mostara (BiH).

Ukupna vrijednost projekta bila je 616.169 eura, s većinskim sufinanciranjem iz IPA II europskog fonda.

 

Na završnoj konferenciji projekta u sisačkom Centru kreativne industrije, čiji je organizacijski partner bila i Lider media d.o.o., bila je nazočna i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, koja je istaknula da je projekt učinio velik pomak u pružanju poslovne potpore mladim poduzetnicima i mladim start up-ovima.

– Projekt je potvrdio da Sisačko-moslavačka županija ide u smjeru jačanja poduzetništva i pozitivnog poslovnog okruženja, kao segmenta transformacije Sisačko-moslavačke županije u strukturi gospodarstva, kako bi se na novim tehnologijama, kreativnim industrijama i inovacijama otvarala nova radna mjesta i jačalo gospodarstvo. Ovo je jedna od najslabije razvijenijih županija u Hrvatskoj i EU, ali prema potencijalima može postati jedna od najpropulzivnijih. U tim će im naporima značajno pomoći sredstva EU, rekla je ministrica Tramišak.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak izrazio je zadovoljstvo gotovo ostvarenim projektom koji je uspješno proveden s partnerima iz BiH i Crne Gore.

Potvrdio je kako ima sjajnih mladih poduzetnika, čija kreativnost nema granica. Dodao je kako im je sada nužno stvarati uvjete za razvoj maloga i srednjeg poduzetništva, što županija podupire povoljnim kreditnim linijama i drugim poticajima.

 

Podsjetio je kako se u županiji već provodi projekt razvoja gaming industrije u Novskoj, te da počinje projekt centra kompetentnosti Tehničke škole u Sisku, uz budući poduzetnički centar.

 

Na konferenciji je predstavljen projekt CROWN, bilo je riječi o stanju i mogućnostima maloga i srednjeg poduzetništva u županiji, uz planove razvoja poduzetništva, a skup je zaključen okruglim stolom o razvoju konkurentnosti i poticajnoga poslovnog okruženja.

 

 

Izvor i foto – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU

najčitanije