Krijumčar migranata bježao od policije pa sletio u kanal i prevrnuo se na krov

imp

Policija

U petak, 17. ožujka oko 20 sati, na petrinjskom području u mjestu Mala Gorica, policijski službenici su tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, uočili automobil bosanskohercegovačkih registracija, koje se na svjetlosne i zvučne znakove nije zaustavilo, već je vozač ubrzao brzinu kretanja u smjeru mjesta Nebojan. Uslijed neprilagođene brzine na poljskom putu, automobil je sletio u odvodni kanal gdje se prevrnuo na krov, priopćili su iz PU sisačko – moslavačke.

 

Utvrđeno je da je automobilom upravljao 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je prevozio četiri strana državljana. U ovom događaju vozač i dvoje stranih državljana je lakše ozlijeđeno, a liječnička pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i mogućih drugih kaznenih djela vozač je uhićen, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

 

Zbog navedenih kaznenih djela osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

 

Protiv vozača zbog počinjenih prometnih prekršaja bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

 

Postupanjem je utvrđeno da se radi o četiri državljana Narodne Republike Kine koji su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

najčitanije