Krenuo projekt „Work is the Key“

imp

261020211635288030.jpeg

Kroz petnaest mjeseci projekt Work is the Key će stvoriti preduvjete za ekonomsku nezavisnost i deinstitucionalizaciju 60 žena žrtava nasilja u Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Sedam partnerskih organizacija pponudit će novi model zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih žena. Nositelj pojekta je Regionalna razvojna agencija Porin koja će projekt provoditi sa šest partnera (Centar tehničke kulture Rijeka, Udruga za zaštitu obitelji, SOS telefon – Grad Rijeka, Centar za žene Adela Sisak, Grad Rijeka – Odjel gradske uprave za poduzetništvo i Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Rijeka) i jednim suradnikom ( Primorsko goranska županija).

Program deinstitucionalizacije provodit će se na tri razine: psihološko savjetovanje, zatim obrazovanje – izmjenu kvalifikacija i certifikaciju te zapošljavanje. Žene žrtve nasilja steći će ICT znanja i vještine koje će im pomoći pri budućem zapošljavanju (stjecanje ECDL diplome), ali i pri upravljanju kućnim budžetom. Edukacija će se još sastojati od osnova poduzeništva i radionica recikliranja, a prema želji korisnice će se moći prekvalificirati. Program zapošljavanja sastojat će se od izrade individualnih planova zapoščjavanja, podučavanja za samozapošljavanje, radionica životnih vještina, pripreme za posao te podučavanja na radnom mjestu.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program za razvoj ljudskih potencijala, a vrijednost je oko 251 tisuću eura.

najčitanije