Kreću besplatne edukacije za poduzetnice i poduzetnike na Banovini

imp

251020211635199057.jpeg

Mladi žitelji Gline žele ostati u svom gradu, otvoriti tvrtke i obrte, zaposliti sebe i druge i ono što je najvažnije – unatoč potresu raditi na boljoj budućnosti, kažu iz Centra poduzetnica, te najavljuju održavanje besplatnih edukacija za sve koji žele postati poduzetnici ili to već jesu.

Mladi školovani kuhar Antonio Pries (21 g.) sanja o povratku u Glinu i početku svojeg poduzetničkog staža. Iako ima po ocu njemačko državljanstvo, mogućnost života u Njemačkoj gdje je sve donedavno i živio, za njega je Hrvatska ipak izbor broj jedan kada promatra svoju budućnost, posebice poduzetničku.

Korak naprijed k uspjehu svakako je i odluka ovog mladog, angažiranog čovjeka sudjelovati na besplatnim poduzetničkim edukacijama u Glini, koje organizira Centar poduzetnica (nekadašnji Ženski poduzetnički centar), najveća nevladina organizacija ne samo u Hrvatskoj, nego i jugoistočnoj Europi, koji okuplja više od 2.300 članica i članova, vlasnica i vlasnika tvrtki i obrta, te već pet godina provodi besplatne edukacija za sve koji žele postati poduzetnici ili to već jesu.

„Velika mi je želja čim se steknu uvjeti za to, otvoriti vlastiti restoran, ali i maloprodaju domaćih hrvatskih proizvoda, posebice sa sela. Imam puno ideja nadahnutih Hrvatskom, koja je divna i puna neiskorištenih potencijala, a mislim da treba samo malo dobre volje i potpore sustava, da oni budu stavljeni u funkciju. Radujem se sudjelovanju na poduzetničkim edukacijama u Glini koje organizira Centar poduzetnica te na kojima će predavati i moja poduzetnička mentorica Sanela Dropulić, jer smatram da mi treba puno znanja i vještina koje se ne mogu naučiti u školi, nego samo iz iskustva onih koji su prošli mnoge poduzetničke izazove. Vjerujem da ću i ja kada „poduzetnički narastem“ imati puno za reći, sada ću vrijedno i marljivo učiti“ – komentirao je mladi budući poduzetnik Antonio Pries svoju motivaciju za nazočnost na besplatnim edukacijama koje počinju 27. svibnja u 16 sati u Hrvatskom domu u Glini.

Znanje koje će usvojiti kroz predavanja u svibnju i lipnju dobro će mu doći za otvaranje restorana, ali i rad s ostalim mladim ljudima koji se žele vratiti iz inozemstva kako u Glinu, tako i ostale dijelove Hrvatske.

Do sada je Centar poduzetnica u 14 gradova Hrvatske, dvije općine i četiri županije održao više od 900 besplatnih edukacija s više od 1.200 polaznica i polaznika, a raduju se posebice suradnji s njemačkom kompanijom DM-drogerie markt d.o.o. na zajedničkom projektu u Glini.

„Znanje je jedino bogatstvo koje se povećava dijeljenjem, stoga nam je drago da smo našli na puno malih ruku koje su se složile da bi to znanje dijelili u Glini, koja treba našu pomoć. Korona, potres, neizvjesnost ostavili su traga na poduzetništvo Gline, stoga su zajednički rad, poticaj i pomoć od presudne važnosti za uspjeh. Drago mi je da možemo biti u tom pravcu od koristi. Osim ove prve besplatne edukacije u Glini koja će se održati 27. svibnja u 16 sati u Hrvatskom domu, čekaju nas u lipnju još tri, a svi zainteresirani dobro su nam došli uz prethodnu prijavu na mail info@poduzetnica.hr.“, pozvala je Sanela Dropulić, predavačica na besplatnim edukacijama i idejna začetnica Centra poduzetnica.

Edukacije će se održavati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka Stožera o suzbijanju korona pandemije ovim redoslijedom:
• prva edukacija – 27. svibnja 2021. – Digitalni marketing i poslovanje – predavačica Zrinka Peharec
• Druga edukacija – 02. lipnja 2021. – Digitalni marketing i poslovanje – predavačica Zrinka Peharec
• Treća edukacija – 17. lipnja 2021 – Prodaja – prvi korak prema uspjehu u poduzetništvu – Sanela Dropulić
• Četvrta edukacija – 23. lipnja 2021 – Upravljanje ciljevima i vremenom – predavačica Zrinka Peharec

Mjesto održavanja – Hrvatski dom, Glina, Ulica Antuna i Stjepana Radića 10
Svi sadržaji edukacija u cijelosti su besplatni uz prethodnu prijavu putem maila: info@poduzetnica.hr

Edu Glina png final

najčitanije