Kreće obnova stare interne i pedijatrije

imp

bolnica stara interna

U potresu 29. prosinca 2020. godine velike štete pretrpjela je sisačka bolnica.

 

Do sada su obnovljene zgrade kirurgije i oftalmologije, a trenutno je u tijeku obnova zgrade Nove interne. Vrijednost radova na Novoj internoj je 5,9 mil. € (44.129.998,25 kn), a radovi bi trebali biti završeni krajem travnja 2023.godine.

obnova interna 12

Dobra vijest je i da su u tijeku i pripreme gradilišta obnove zgrade pedijatrije i zgrade stare interne, a početak radova razgradnje objekata očekuje se idućih dana.

 

„Završetkom obnove, Sisačko-moslavačka županija imat će potpuno obnovljeni bolnički kompleks, a naši sugrađani imat će na raspolaganju zdravstvene usluge najviše kvalitete. Zadovoljni ćemo biti kada sva gradilišta budu završena i kada se sve naše ustanove vrate u matične objekte. Važno je istaknuti i da kada obnavljamo objekte oni neće biti vraćeni u stanje koje je bilo prije potresa, već ćemo svim objektima dodati novu vrijednost, što naravno osigurava i kvalitetnije usluge koje će se pružati u tim objektima.“, istaknuo je župan Ivan Celjak prilikom obilaska radova na obnovi zgrade Lječilišta Jodno.

 

Paralelno s obnovom nabavlja se i nova dijagnostička oprema koja omogućuje provođenje neinvazivnih i sigurnih dijagnostičkih pretraga. Posljednji su nabavljeni novi moderni MSCT i UZV uređaji čija je ukupna vrijednost oko 890.000 €.

najčitanije