Kreće obnova sisačkog Doma umirovljenika

imp

U potresu koji je zadesio naše područje u prosincu 2020.godine stradala je i zgrada Doma za starije i nemoćne Sisak.
Za njegovu obnovu Vlada je na posljednjoj sjednici osigurala 7 milijuna kuna, a tvrtka koja će izvoditi radove je iz Siska.

 

„Zgrada Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku u vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i stradala je u potresu. Značajno su oštećeni nekonstrukcijski dijelovi unutar objekta kao i na vanjskoj ovojnici. Oštećenja ugrožavaju sigurnost ljudi i imovine. Kako bi se Dom stavio u funkciju u punom kapacitetu nužna je obnova. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje proveo je postupak javne nabave na kojem je zaprimljeno 7 ponuda, a odabrana je ponuda tvrtke Radanović d.o.o. iz Siska kao ekonomski najpovoljnija ponuda u ukupnoj vrijednosti 7.033.227, 50 kuna s PDV-om.“, pojasnio je na sjednici Vlade resorni ministar Josip Aladrović.

 

Radovi na sanaciji između ostalog uključuju sanaciju krova, popravak oštećenja na unutarnjim dijelovima, energetsku obnovu fasade kao i uređenje smještajnih kapaciteta.
U dijelu unutrašnjosti  Sisačko – moslavačka županija je izvršila određena ulaganja. Dom umirovljenika od prošle godine ima novi moderno uređeni prostor za fizikalnu rehabilitaciju u kojem korisnici Doma mogu dobiti potpunu skrb, bez odlaska izvan Doma.

najčitanije