Kreće obnova petrinjske Munjare

imp

Potpisivanje Munjara Petrinja

Radovi na obnovi zgrade gradske Munjare u Petrinji krenut će početkom sljedeće godine, a rok za izvođenje radova je 11 mjeseci.

 

Dogovoreno je to prilikom potpisivanja ugovora o izvođenju radova na obnovi zgrade Munjare, kojeg su potpisali gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes i Zdravko Rogina, predstavnik tvrtke MIPCRO d.o.o., objavljeno je to na službenoj stranici Grada Petrinje.

 

Gradonačelnica Komes je tom prilikom istaknula kako vjeruje da će ugovorne obveze biti ispunjene onako kako je to određeno i u ugovorenom roku, te dodala: „Imamo primjer dobre gradnje na školi koju su donirali Mađari, tvrtka MIPCRO d.o.o. gradi tu školu kao podizvođač i vjerujemo da ćete istu praksu primijeniti i na našoj zgradi. Munjara je jedna od 26 zgrada za čiju smo obnovu preuzeli ugovore sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Ministarstvom kulture i medija. Budući je pojedinačno zaštićeno kulturno dobro morat će se raditi pod određenim, drukčijim uvjetima. Munjara je jedan od objekata koji je prema Intervencijskom planu trebao ići u muzejski prostor, mi i dalje ostajemo kod toga i za novu zgradu, ona je trebala ići samo u rekonstrukciju, a budući da je stradala u potresu gradimo je ispočetka i bit će i dalje muzej ali vidjeti ćemo sa kojim sadržajem.
Nadamo se da ćete izgraditi jednu lijepu, drugačiju zgradu. Završetkom Munjare će se zatvoriti cjelina radova na nasipu budući se tamo gradi i šetnica. Želim vam dobre uvjete rada, što manje padalina i da što prije završite vaše radove.“

 

tekst se nastavlja nakon oglasa

 

Zdravko Rogina, predstavnik tvrtke MIPCRO d.o.o., zahvalio se Gradu Petrinji na ukazanom povjerenju, te obećao da će ga ispuniti prema ugovorenom roku i u traženoj kvaliteti.

 

Podsjetimo, sredinom 2015. godine, petrinjska gradska vlast počela je pripreme za osnivanje Gradskog muzeja Petrinje. Grad Petrinja je Munjaru kupio za 226.000 kuna i 700 m2 prenamijeniti će se za društvenu djelatnost.

 

Izvor i fotografija – Petrinja.hr

najčitanije