Kostajničke obitelji nakon 13 mjeseci u svojim kućama

imp

Sedam kostajničkih obitelji čije su kuće prije 13 mjeseci uništene u klizištu preuzele su jučer ključeve svojih novih domova.
Ugovore o darovanju nekretnina u trajno vlasništvo potpisali su jučer u Hrvatskoj Kostajnici, a premijer Andrej Plenković uručio im je ključeve šest kuća i jednog stana koji su bili u državnom vlasništvu.
Kako je tom prigodom rekao premijer, “obiteljima je država riješila njihovo trenutačno najvažnije pitanje, krov nad glavom”.
“Želim još jednom izraziti zadovoljstvo zbog obitelji kojima je danas riješeno najvažnije pitanje za svakog čovjeka, a to je da ima krov nad glavom”, naglasio je u izjavi medijima predsjednik Vlade, dodajući da je razdoblje od 13 mjeseci najkraći mogući rok s obzirom da se moralo pronaći nove kuće koje su usto u državnom vlasništvu te su morale biti takve da ih se može brzo obnoviti.
Podsjetio je da je za vrijeme sastanka Križnog stožera u Hrvatskoj Kostajnici od prije 13 mjeseci na kojem je bilo riječi o rješavanju pitanja poplava, gradonačelnik Bišćan dobio informaciju kako je klizište odnijelo i uništilo nekoliko kuća. Premijer je kazao da su prizori koje su vidjeli bili nestvarni.

kostajnica 3 kostajnica 2
Državni tajnik Središnjega državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar je napomenuo kako je potpisivanje ugovora sretan završetak jedne tragične priče, a potpredsjednik vlade i ministar Štromar je dodao kako i ovom prilikom ima mnogo emocija, ali su one ovaj put radosne, a država je u primjerenom roku ostvarila svoje obećanje.
U ime stradalnika na novome i trajnom smještaju zahvalila je Ljilja Marjanović. Rekla je kako su svi koji su primili ključeve novih objekata beskrajno sretni te je zahvalila svima uključenima u akciju, a posebice premijeru Plenkoviću, ministru Štromaru i državnom tajniku Mažaru.

foto – Vlada RH

najčitanije