Kontejner za drive-in testiranje stigao u Petrinju

mradenovic

Kontejner za obavljanje drive-in testiranja na korona virus stigao je danas u jutarnjim satima u Ulicu braće Hanžek u Petrinji. Kontejner je nabavljen suradnjom Zavoda za javno zdravstvo i Grada Petrinje. Kako je napomenuo dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko- moslavačke županije ovo je značajan dan za Petrinju. „Važno je imati uvjete gdje se mogu sigurno uzimati uzorci radi laboratorijskih pretraga, da nema čekanja zdravih ljudi koji idu na pretrage zbog rutinskih kontrola.  Lokacija je u centru grada, znači da je dostupna svima.“

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje istaknuo je kako je još prije devet mjeseci skupa s dr. Brkićem ukazivao na potrebu da se omogući testiranje u gradu Petrinji čime bi se i rasteretilo zdravstvene djelatnike OB Sisak. „Odluke smo donijeli koje su bile prije svega u interesu zdravstvenog standarda da zaštitimo zdravstveni sustav od COVID–a jer smo znali kada on napadne sustav da ćemo imati problem i da će problemi biti onda na onim drugim bolestima koje se neće moći liječiti. Sada smo došli do samoga vrha nečega što još uvijek ne možemo prepoznati što se može još dogoditi. Moramo biti odgovorni ljudi, moramo biti odgovorni političari, moramo preuzeti odgovornost u ovo adventsko i božićno vrijeme kada smo se družili uz prekrasan božićni sajam kada je naš park bio pun ljudi. Ovaj Božić neće biti takav i upozoravamo ljude da to bude uz masku i distancu te sve mjere koje moramo poštivati kao civilizirani ljudi. Mislim da smo danas napravili dobro djelo i da ova komunikacija mene, kao gradonačelnika i doktora Inoslava Brkića gdje mogu reći da donosimo one odluke koje su pravedne i ispravne za dobrobit svakog čovjeka.  Dr. Brkić mi je i osobno i cijeloj mojoj obitelji pomogao i tko nije imao COVID taj ni ne zna koliko je agresivan, koliko je težak i koliko ustvari on daje brige cijeloj obitelji i kako u jednom trenutku nemaš sto problema nego samo jedan problem, a to je da ozdraviš. To ne bi nikome poželio, mi koji smo to prošli izvlačimo pouku. Mi smo kao Grad izdvojili 125 tisuća kuna za kabinet za laboratorij koji je u našoj ambulanti i vjerujem da će uskoro početi s radom“, istaknuo je gradonačelnik te još jednom apelirao na građane da za vrijeme nadolazećih blagdana budu odgovorni i da se suzdrže od većih obiteljskih okupljanja.

Drive-in sustav će biti stavljen u funkciju kroz nekoliko dana, a sve informacije o načinu funkcioniranja bit će objavljene na mrežnim stranicama Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

izvor: Rad za naš grad

najčitanije