Kolege obrtnici iz Slovenije pomogli obrtnicima Sisačko-moslavačke županije

imp

Prijateljska komora Obrtničke komore Zagreb, Obrtno-podjetniška zbornica Krško i Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije uručile su humanitarnu pomoć od 10.000 eura i raznu građevinsku opremu za obrtnike Sisačko-moslavačke županije.

 

Obrtnici Slovenije obrtnicima Hrvatske pomažu u obnovi prostora Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog te Obrtničkoj komori Sisačko-moslavačke županije da osposobe svoje službene prostore stradale u razornom potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju krajem 2020. godine. Na primopredaji humanitarne pomoći bio je predsjednik Obrtno- podjetniške zbornice Slovenije gosp. Meh, predsjednik Obrtno-podjetniške zbornice Krško gosp. Arh, tajnica gđa. Janja Starc, predsjednik Obrtničke komore Zagreb gosp. Mirza Šabić, podpredsjetnici Obrtničke komore Zagreb gosp. Antun Trojnar, gosp. Marko Cesar, gosp. Ivan Leščić, predsjednik Udruženja prijevoznika Zagreb gosp.Zdravko Bubnić, predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije gosp. Adolf Cvancinger, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak gđa. Ivanka Čačić te predsjednik Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topusko gosp. Panežić.

Tom prigodom gosp. Meh je istaknuo kako Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije odlično surađuje sa Obrtničkom komorom Zagreb kao i s Hrvatskom obrtničkom komorom. Slovenski obrtnici su odmah priskočili u pomoć obrtnicima u Hrvatskoj nakon potresa koji se dogodio. “Slovenski obrtnici i poduzetnici su spremni pomoći obrtnicima iz naše susjedne zemlje, našim prijateljima iz Hrvatske.”

 

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić zahvalio se riječima: “Obrtnička komora Krško je prijateljska komora Obrtničke komore Zagreb. Zadnjih 10 godina imamo odličnu suradnju i ovo je samo nastavak te uspješne suradnje. Nažalost radi ove teške situacije koja je pogodila Sisačko-moslavačku županiju, Obrtnička komora Zagreb je uvijek uz obrtnike širom Hrvatske ne samo uz obrtnike grada Zagreba i Zagrebačke županije. Zahvaljujem komori Krško i komori Slovenije što svojim primjerom pokazuju da obrtnici gdje god bili uvijek imaju veliko srce, da smo zajedno i kada je dobro i kada je loše.”

 

Isto tako obratio se i predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije gosp. Adolf Cvancinger ” Ova donacija je svakako dobrodošla za uređenje novog Doma obrtnika kojeg ćemo danas posjetiti. Nadam se da će se Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko ubrzo skućiti i da će u tom prostoru obrtnici moći obavljati sve svoje funkcije. Velika zahvala na donaciji. Što se tiče Komore Sisak mi smo relativno manje oštećeni u potresu no, također imamo oštećenja i ovaj će iznos biti upotrijebljen u prave svrhe.”

 

 

Izvor i foto – okz.hr

 

 

najčitanije