Kako do bespovratnih sredstava Fonda – javne tribine u 16 gradova

imp

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstvo okoliša od siječnja do ožujka planira održati 16 javnih tribina i pratećih informativnih edukativnih radionica za predstavnike jedinica lokalne samouprave s ciljem informiranja o mogućnostima sufinanciranja za projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Projekti koji će se provoditi ove godine su uglavnom vezani za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i za to je predviđeno više od 600 milijuna kuna.  Palnira se objaviti 36 javnih poziva i natječaja kroz koje će se sufinancirati projekti sa 40 do 80 % bespovratnih sredstava. Sufinanciranje Fonda odnosi se na sve razine, od općina, gradova i županija, preko poslovnog sektora do građana.

Energetskom obnovom doma građani mogu uštedjeti od 30 do 60 % na režijama, povećati  udobrnost stanovanja i ujedno čuvati okoliš. Dodatne uštede mogu se ostvariti korištenjem energestski učinkovitijih kućanskih uređaja, a za sve to su predviđena bespovratna sredstva.

Za kupnnju električnog i hibridnog vozila može se dobiti od 30.000 do 70.000 kuna, a uštedu od čak 18 % na energentu građani mogu ostvariti i sa postojećoim vozilom, uz savjete iz treninga eko vožnje, koji će također biti sufinanciran.

Sve informacije o dostupnim programima za sufinanciranje građani će moći dobiti na javnim tribinama na kojima će govoriti ministar Zmajlović i direktor Fonda Sven Müller i suradnici.

Sisak i Kutina su među gradovima u kojima će se održati tribina. Tribina u Sisku je na programu 02.veljače, a u Kutini 10. veljače.

Više informacija o lokacijama održavanja tribina, kao i o bespovratnim sredstvima možete pronaći na www.mzoip.hr i www.fzoeu.hr

najčitanije