Jučerašnje nevrijeme tema sjednice Stožera civilne zaštite SMŽ

imp

251020211635197979.jpeg

Na inicijativu župana Ivana Celjaka, a nakon jučerašnjeg olujnog nevremena koje je zahvatilo područje naše županije, održana je sjednica Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.
Od svih načelnika stožera gradova i općina s područja Sisačko-moslavačke županije tražilo se podnošenje izvješća o posljedicama nevremena koje je zahvatilo svako pojedino područje.

Tijekom jučerašnjeg dana bilo je ukupno 179 intervencija, od toga na području Siska 42, Petrinje 31, Kutine 37, Gline 32, Novske 7, Popovače 9, Hrvatske Kostajnice 9, Hrvatske Dubice 3, Martinske Vesi 2, Topusko 2, Sunje 2, Gvozda 1, Jasenovac 1 i Velike Ludine 1.
Obzirom da se još i tijekom današnjeg dana prijavljuju intervencije očekuje se da će ukupan broj biti još veći.

nevrijeme 7 nevrijeme 5 nevrijeme 4

Tijekom jučerašnjeg nevremena vjetar je rušio stabla većinom uz prometnice što je uzrokovalo zastoje u prometu, a za sada se govori o manjim materijalnim štetama. Prema prvom pregledu, na više privatnih stambenih i gospodarskih objekata pali su crijepovi s krovova te je oštećeno nekoliko automobila na koje se srušilo drveće.
Najveća materijalna šteta zabilježena je na dvorani Srednje škole Tina Ujevića u Kutini, na kojoj je stradao krov te solarne ploče koje su se nalazile na njemu.

nevrijeme 3 nevrijeme 2 nevrijeme 1

Građani su upućivali pozive za hitnim intervencijama zbog zakrčenih prometnica te prekida u elektroopskrbi. Stradalo područje Petrinje i Gline koje je bez električne energije, tijekom današnjeg dana bit će sanirano.
U jučerašnjem olujnom nevremenu nije bilo ozlijeđenih osoba, a sve operativne raspoložive snage su i dalje na terenu.

najčitanije