Jučer na području županije 182 vatrogasne intervencije

ibb

Nastavljen je angažman vatrogasaca na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Na terenu su domaće vatrogasne snage, ali i snage iz 6 drugih vatrogasnih zajednica županija. Prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice, jučer je angažirano ukupno 116 vatrogasaca sa 47 vatrogasnih vozila, a ukupno su evidentirane 182 vatrogasne intervencije.

Na području Vatrogasne operativne zone Glina angažirane su snage s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik kao i domaće snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 12 intervencija koje je odradilo 25 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.

Na području Siska jučer je angažirano 55 vatrogasaca s 22 vatrogasna vozila iz VZŽ Zagrebačke, domaćih dobrovoljnih društava i Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska. Zabilježeno je 128 intervencija.

Na području Petrinje angažirano je 36 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 42 intervencije. Na području Petrinje nalaze se vatrogasne snage s područja VZ Primorsko-goranske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske te domaće snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.

Tijekom razdoblja od 28. prosinca 2020. do 21. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9670 vatrogasca s 2501 vatrogasnim vozilom, a odrađene su 11084  intervencije.

najčitanije