Jednokratne novčane pomoći osobama stradalima u potresu do 30.12.

imp

Novac2

Na svojoj posljednjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći osobama stradalima u potresu.

 

Novčanu pomoć države dobit će stradali u potresu, odnosno oni koji su i dalje zbrinuti u privremenom smještaju na potresom stradalom području, i to 2000 kuna po osobi, a najviše do iznosa od 10.000 kuna po kućanstvu.

 

Ova potpora odnosi se na sve stradalnike u potresu koji se nalaze u zamjenskom smještaju, privremenom smještaju u mobilnim stambenim jedinicama, odnosno kontejnerima ili kontejnerskim naseljima ili kolektivnom smještaju u organizaciji područne (regionalne) odnosno lokalne samouprave pogođenom potresom, a koji taj status imaju na dan 1.12.2022.godine

 

 

„Podatke prikuplja i obrađuje Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji će podatke prikupiti od svih dionika koji sudjeluju u osiguravanju privremenog smještaja. Na temelju OIB-a FINA će vršiti isplate korisnicima (nositeljima kućanstava) na otvoreni tekući račun, a ukoliko osoba ima otvoren zaštićeni račun isplata će se vršiti na njegov zaštićeni račun. Važno je istaknuti da smo organizirali provedbu Odluke na način da korisnici ne trebaju poduzimati nikakve korake niti podnositi zahtjeve. Isplata će biti do 30.12.2022. godine.“, priopćili su iz Sisačko – moslavačke županije.

 

 

Foto – PU sisačko – moslavačka

najčitanije