Javni poziv za program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“

imp

Tradicijski Obrti

U tijeku je Otvoreni javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Predmet Programa je dodjela bespovratnih sredstava namijenjenih očuvanju i razvoju tradicijskih obrta koji se pretežito obavljaju ručnim radom i baštine posebne zanatske vještine i umijeća oslanjajući se na obrasce tradicijske kulture te umjetničkih obrta koji se odlikuju proizvodima i uslugama visoke estetske vrijednosti.

 

Prihvatljivi korisnici bespovratnih sredstava temeljem ovog Programa mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) sa statusom tradicijskog odnosno umjetničkog obrta.

 

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 3.000,00 eura, a najviši 7.000,00 eura, dok ukupna vrijednost Programa iznosi 470.700,00 eura.

 

Prihvatljivi troškovi su nabava strojeva, postrojenja, opreme, alata i inventara zatim prilagodba, uređenje i poboljšanje interijera poslovnog i proizvodnog prostora. Prihvatljiv je i trošak uvođenja sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete kao i upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva. Također i nabava usluga u svrhu razvoja proizvoda, marketinške aktivnosti te edukacija i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

 

Prijava (Prijavni obrazac s traženom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili poštom do 16. veljače 2024. godine. Više informacija dostupno je OVDJE.

 

 

 

Foto – Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

najčitanije