Javni poziv za podnošenje prijava za stambeno zbrinjavanje u 2024. godini

Ključ

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo je Javni poziv za podnošenje prijava za stambeno zbrinjavanje u 2024. godini sukladno Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima.

 

Pravo na stambeno zbrinjavanje može se ostvariti: najmom obiteljske kuće u državnom vlasništvu, darovanje neuseljive obiteljske kuće u državnom vlasništvu i građevnog materijala za njezinu obnovu ili rekonstrukciju, davanje u najam stana u državnom vlasništvu, darovanje građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu i građevnog materijala za izgradnju obiteljske kuće, darovanje građevnog materijala za obnovu, dogradnju/nadogradnju i završetak postojeće obiteljske kuće u vlasništvu korisnika ili izgradnju obiteljske kuće na građevinskom zemljištu u vlasništvu korisnika.  Prijava se može podnijeti za sve modele po principu jedna prijava za jedan model.

 

Prijava za stambeno zbrinjavanje podnosi se od 1. siječnja do 31. siječnja 2024. godine nadležnom upravnom tijelu županije.

 

Više informacija možete pronaći na poveznici.

 

najčitanije