Javni poziv Ministarstva branitelja za sufinanciranje troškova obrazovanja

imp

S ciljem provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je drugi Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2023. godini, koji će biti otvoren do 5. travnja ove godine.

 

Korisnici javnog poziva mogu biti nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom koji nisu koristili niti jedan od oblika mjere stručnog osposobljavanja, odnosno poticanja obrazovanja u provedbi svih dosadašnjih programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

 

Maksimalni iznos sufinanciranja po osobi je 1.592,67 eura (12.000,00 kuna).
Troškovi sufinanciranja priznaju se za stjecanje prvog zanimanja, prekvalifikaciju, osposobljavanje, usavršavanje te stjecanje dodatnih znanja i vještina.

 

Zahtjevi s obveznom dokumentacijom podnose se do 5. travnja na adresu: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb, isključivo putem pošte ili osobno, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja“.

 

Više informacija o Javnom pozivu kao i obrazac zahtjeva možete pronaći na linku – https://branitelji.gov.hr/o-ministarstvu-15/javne-rasprave/javni-pozivi/aktualni-javni-pozivi/919

najčitanije