Izvanredne mjere obrane od poplava u Hrvatskoj Kostajnici, Dvoru i Sunji

imp

Zbog porasta vodostaja Hrvatske vode proglasile su izvanredne mjere obrane od poplava na rijeci Sunji kod Sunje i na rijeci Uni kod Hrvatske Kostajnice i Dvora.

Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan, rekao je za HTV da vodostaji rastu vrlo brzo.
„Sve snage i dobrovoljci su na terenu, a materijal koji imamo uskoro ćemo potrošiti. U kontaktu smo sa županom sisačko – moslavačkim, premijerom i ministrom Medvedom pa se nadamo da će nam uskoro stići pomoć i pojačanje.“, rekao je Bišćan.
Naglasio je da su najniže točke kojima prijeti plavljenje upravo u centru Hrvatske Kostajnice. Kuće su najviše ugrožene u ulicama Nine Marasovića i Kavrlje.
Dio naših snaga je u Dvoru koji je odsječen jer nema prometne komunikacije, rekao je gradonačelnik Hrvatske Kostajnice.

„Prema trenutno raspoloživim prognostičkim modelima, očekivani maksimalni vodostaj rijeke Une u Hrv. Kostajnici može biti iznad +400 cm u noći s nedjelje na ponedjeljak 11./12.12.2022. te se od 11.12.2022. očekuje uvođenje izvanrednih mjera obrane od poplava na kostajničkom području.“, priopćili su iz Hrvatskih voda.

Na području kontinentalne Hrvatske vatrogasci su zabilježili povećan broj tehničkih intervencija kao posljedica obilnih padalina, kažu tako iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tako je na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno 85 intervencija. Većim dijelom se radi o ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata i uklanjanju stabala sa prometnica, a manji broj intervencija se odnosi na postavljanje vreća sa pijeskom.

 

 

 

Foto – Daniel Pavlić (Hrvatska Kostajnica)

 

najčitanije