Izložba fotografija “Rastemo zajedno” putuje u Lekenik

imp

Rastemo Zajedno Lekenik

Tradicionalna godišnja izložba fotografija „Rastemo zajedno“ Agencije lokalne demokracije Sisak predstavlja različite volonterske programe koje su provodile udruge i ustanove s područja Sisačko-moslavačke županije.

 

Izložba fotografija iz 2023. godine, otvorena je u prosincu prošle godine povodom Međunarodnog dana volontera, a nakon toga putuje po različitim javnim prostorima s ciljem približavanja što većem broju građana.

 

Iduća stanica izložbe je Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik. Otvorenje izložbe je u utorak, 13.veljače u 11 sati i moći će se pogledati do 13.ožujka u redovno radno vrijeme Knjižnice.

 

Izložba je otvorena platforma za predstavljanje aktivnog volonterskog djelovanja koja pokazuje široke mogućnosti doprinosa poboljšanju kvalitete života i izvan uvriježenih područja volontiranja. Postavljena je osmu godinu zaredom s ciljem promocije važnosti volonterskog doprinosa pojedinaca za razvoj zajednice i poticaja razvoja kvalitetnih, inovativnih i održivih volonterskih programa.

 

Izložene su fotografije slijedećih organizatora volontiranja: Srednja škola Glina, Dijabetičko društvo grada Siska, Industrijsko – obrtnička škola Sisak, Osnovna škola Budaševo-Topolovac-Gušće, Kino klub Sisak, SUNCOKRET-Centar za razvoj zajednice, Osnovna škola Mate Lovraka Petrinja, Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, Dobrovoljno vatrogasno društvo Odra Sisačka, Osnovna škola Zorke Sever, Strukovna škola Sisak, Srednja škola Viktorovac- Školski volonterski klub Viktorovac, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota (IKS) i Agencija lokalne demokracije Sisak.

 

„Izložbom želimo zahvaliti organizatorima volontiranja i volonterima na trudu i kreativnosti u pokretanju promjena, ali i potaknuti širenje volonterske mreže, jačanje institucionalne podrške i stvaranje novih sadržaja koji poboljšavaju život i jačaju otpornost naše zajednice.“, poručuju iz Volonterskog centra Sisak.

 

Izlozba 23 Instagram Nkc Lk