Izgradnja Veteranskog centra u Petrinji počinje iduće godine

imp

U bivšoj vojarni Zrin koja se nalazi u samom središtu Petrinje, u Turkulinovoj ulici niknut će Veteranski centar. Projekt je vrijedan 83 milijuna kuna a financiran je sredstvima iz EU fondova.
Građevinska dozvola je izdana a petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović nije krio zadovoljstvo što taj projekt kreće u realizaciju. “Znamo u kojoj se situaciji Grad Petrinja nalazi, da nam nije lako,i kad pogledamo unatrag par godina koliko smo se zajednički nastojali izboriti za pojedine projekte Grada Petrinje koji su bili prije svega u interesu svih građana, a pogotovo kad su u pitanju ciljane skupine koje su proistekle iz Domovinskog rata. Nakon tri i pol godine zajedničkog rada Ministarstvo branitelja je na izabralo Petrinju kao jedno od mjesta gdje će se graditi Veteranski centar.”, kaže Dumbović.
Veteranski centar bit će smješten na zemljištu veličine 5 ha, tlocrtne površine oko 1700 m2, a gradonačelnik Dumbović početak izgradnje najavljuje za jesen 2020.godine
Dom hrvatskih veterana zamišljen je kao smještajno – rehabilitacijska ustanova u kojoj će hrvatski branitelji, povratnici iz mirovnih misija, stradali pirotehničari, civilne žrtve rata, kao i ostale osobe za koje se utvrdi potreba korištenja usluga centra, boraviti trajno ili privremeno.
Korisnicima Doma hrvatskih veterana bit će omogućena potpuna društvena uključenost kao i grupna savjetovanja, radionice i tečajeve, radilišta za okupacijske aktivnosti, psihosocijalnu pomoć, fizikalnu rehabilitaciju, edukacijske i radne terapije, kineziterapije te sport i rekreaciju u zatvorenom i otvorenom prostoru.
Projekt se odnosi na planiranje izgradnje “Veteranskog Centra Petrinja “ kapaciteta cca 145 korisnika u smještajnom djelu te određenih kapaciteta terapijskih aktivnosti kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru.
Više o Veteranskom centru pogledajte ovdje.

najčitanije