Ivšić: 'Naš vrtić s UNICEF-om radi na dobroj energiji'

st

261020211635256422.jpeg

Sunčani dan u DV Sisak Novi dodatno je uljepšao posjet posebnih gostiju. Prigodnim programom malih plesača i pjevača dočekani su predstavnici UNICEF-a, partnera vrtića, ali i Grada Siska.
‘Već niz godina smo partneri u projektu koji nastoji omogućiti da svako dijete ima sve ono što je potrebno za njegov rani razvoj. Taj projekt s Gradom Siskom raste, uvjerena sam da će tako biti i ubuduće’, rekla je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, koja je ovaj put sa sobom povela i hrvatsku glazbenu divu, Gabi Novak, UNICEF-ovu ambasadoricu.
‘Beskrajno sam sretna što sam se uključila u akciju UNICEF-a, ponosna sam što smo i Arsen i ja kroz godine obilazili vrtiće, pomagali ih i darivali. Na ovoj djeci svijet ostaje i za njih sam uvijek tu’, rekla je Gabi, dodajući kako je oduševljena viđenim u DV Sisak Novi. Radi se, kaže, o velikom i odlično organiziranom vrtiću u kojem djeca imaju priliku za izražavanje i kvalitetno provedeno vrijeme.
Pridružila im se i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Ovaj posjet je, kaže, priznanje za rad s djecom u kojeg Grad Sisak ulaže velike napore i sredstva.
‘Čast nam je što je gospođa Gabi Novak kao ambasadorica UNICEF-a odabrala upravo Sisak za prvo mjesto koje će posjetiti. Naš jedinstveni projekt Sisačka šarena inkluzija je odličan projekt koji će se implementirati i u drugim dijelovima Hrvatske. Rad s djecom je najvažniji. To je prioritet za koji uvijek treba imati novaca’, rekla je gradonačelnica, dodajući kako je Sisak postao grad prijatelj djece i obitelji.
Ravnateljica DV Sisak Novi, Ljubica Ivšić, kao domaćin ovog posjeta naglasila je kako je sigurna da ovo nije zadnji posjet jer se spremaju nove velike stvari.
‘Ovo je treći projekt u dvije i pol godine mog boravka ovdje. Prvi je bilo ‘Sisačko šareno ljeto’, uslijedila je ‘Sisačka šarena inkluzija’, a tu je i naš trajni projekt ‘Škole i vrtići za djecu Afrike’. Mi smo vrtić koji u suradnji s UNICEF-om radi na dobrim pričama, na dobroj energiji i tako nastavljamo dalje’, zaključila je Ivšić.

najčitanije