Ivanka Roksandić nova predsjednica  Županijske skupštine

st

261020211635279082.jpeg

Željko Soldo više nije predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. Izglasali su to županijski vijećnici na 11. sjednici koja je osim smjene predsjednika, donijela i smjenu potpredsjednika, SDP-ovog Maria Moštaka i Sabina Ferderber iz Umirovljeničke demokratske unije.

Na prijedlog  HDZ-ovog Mije Šepaka došlo je do izmjene Dnevnog reda te su uvrštene točke o razrješenju i imenovanju predsjednika skupštine i njegovih zamjenika.

‘Prijedlog je utemeljen na dosadašnjem iskustvu nepoštivanja poslovnika, pogotovo na aktualnom satu. Nisu poštivane odredbe poslovnika koje se odnose na sudjelovanje vijećnika u raspravi te su se vijećnici često onemogućavali u raspravi. Smatramo da vođenje skupštine nije bilo u duhu tolerancije i demokratskih načela, stoga 1/3 vijećnika podnosi prijedlog da se u Dnevni red uvede točka o razriješenju dužnosti predsjednika i njegovih zamjenika’, rekao je Šepak.

Nova predsjednica Županijske skupštine je Ivanka Roksandić (HDZ). O prijedlogu razriješenja Željka Solde za su glasala 22 vijećnika, protiv je bilo njih 17, a dvoje  je ostalo suzdržano.

Već samo iznošenje prijedloga pokazalo je da će se situacija napokon okrenuti u korist HDZ i župana Ive Žinića koji je izglasavanjem napokon uspio ostvariti prevagu u Skupštini nakon što je na njihovu stranu prešao nezavisni vijećnik Vlado Đaković i DSU-ov Milivoj Tičarić.

Županijska skupština je jednoglasno podržala i prijedlog smanjenja plaća županu i djelatnicima Sisačko-moslavačke županije. Plaća županu i dožupanima smanjena je za 10 %.

najčitanije