Ivančica Kudlek iz Nebojana prva pratilja za najuzorniju hrvatsku seosku ženu

imp

Predstavnica Sisačko-moslavačke županije Ivančica Kudlek iz Nebojana kraj Petrinje postala je prva pratilja na 22. izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koji je u subotu, 8. listopada održan u Čakovcu.

 

Ivančica Kudlek je udana i majka je petero djece. Nositeljica je OPG-a i vlasnica “Capriccia centra” u sklopu kojega se nalazi adrenalinski centar s puno pratećih aktivnosti. To je jedini park na području Banovine koji je napravljen sa željom da seoski, ruralni, aktivni kontinentalni turizam traje 365 dana. Na imanju je posađeno 80 starinskih sorti ruža, a u pripremi je robinzonski kamp i to sve u sklopu OPG-a.

Ivančica je aktivna članica TZ grada Petrinje kao vijećnica, dopredsjednica je skupštine LAG-a te je predsjednica Moto quad kluba Banovina i vlasnica frizerskog salona u Petrinji. Iako joj je potres uništio sportsko adrenalinski park i prostor u kojem je imala frizerski salon, u vrlo kratko vrijeme uspjela je nastaviti poslovanje.

Na subotnjem izboru, čiji je domaćin bila Međimurska županija, pobijedila je Antonija Mrzlić Budak iz Istarske županije, a titulu druge pratilje ponijela je Kristina Ivić iz Brodsko- posavske županije.

Prema pravilima izbora, najuzornija hrvatska seoska žena je hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode, ili rukotvorine ili pak stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice. Izbor se uvijek održava u onom mjestu gdje je odabrana prošlogodišnja pobjednica.

 

 

 

Foto – Sisačko – moslavačke županija

najčitanije