Inkluzivna farma za osobe s invaliditetom

ibb

261020211635208319.jpeg

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije potpisala je ugovor o provedbi projekta Inkluzivna farma – Temelj samostalnog života, kojeg će provoditi u partnerstvu s Društvom za socijalnu ekologiju Zeleno zlato te Gradom Petrinjom.
Projekt Inkluzivna farma – Temelj samostalnog života prijavljen je na poziv ”Razvoj i provedba programa za Socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti” unutar Europskog socijalnog fonda.
Upravljačko tijelo projekta je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dok je posredničko tijelo Hrvatski zavod za zapošljavanje, a provodit će se u razdoblju od 2 godine.
Partner ovog projekta – ”Društvo za socijalnu ekologiju Zeleno zlato”, također je potpisalo ugovor kojim započinje projekt prijavljen na isti natječaj, pod nazivom Inkluzivna farma – Platforma zelenog poduzetništva .
Inkluzivna farma ogledni je i inovativni primjer pružanja psihosocijalne podrške kroz program dnevnog boravka u prirodi na području Petrinje, za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom. Kroz projekt će se poboljšati njihovi socioekonomski i životni uvjeti kroz neformalne oblike obrazovanja i jačanja osobnih životnih kompetencija za uzgoj, preradu, obradu i pripremu povrća, bobičastog sitnog voća i aromatičnog bilja. Tim aktivnostima Udruga pridonosi unaprjeđenju socijalne uključenosti s ciljem unaprjeđenja životnih vještina kojima će stvoriti preduvjete za ravnopravno sudjelovanje u društvu te neovisan život za socijalno isključene skupine društva.
Ova dva projekta, čiji je zajednički predznak Inkluzivna farma, provodit će se u selu Hrastovica kod Petrinje. Zajedno čine sinergiju, povezuju prirodu i društvo, ruše barijere između zajednice i marginaliziranih članova našeg društva, čine ih vrijednim, a dugoročno, osvjetljuju im budućnost.

najčitanije