Inkluzivna farma Udruge UOSI SMŽ među najboljim projektima u 2019.

imp

Zaklada Reach for Change i Tele2 Hrvatska odabrali su Inkluzivnu farmu Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije među 3 najbolja projekta u 2019. godini koji potiču razvoj inovacija usmjerenih na dobrobit djece u Hrvatskoj, te farme kao primjer socijalnog poduzetništva u zajednici.
Kroz natječajni proces, jedinstven u Hrvatskoj, tijekom proteklih mjeseci Ivana Šalić, koja je kao nositeljica prijave i predstavnica UOSI SMŽ kroz nekoliko selekcijskih postupaka stigla do finala proglašena je od strane izborne komisije „Lidericom promjena“ i podržavat će njen daljnji razvoj kroz inkubator program. Sam projekt Inkluzivne farme, kao model budućeg mjesta za poludnevni boravak i život osoba s invaliditetom prepoznat je kao inovativna ideja i način da se životi djece i mladih s invaliditetom i razvojnim teškoćama učine boljima, svrsihodnijima i da sama farma postane danas sutra primjer socijalnog poduzetništva u svojoj zajednici.

Ivana ŠalićIvana Šalić 2
Zaklada Reach for Change tako će, sa svojim suradnicima i partnerima, slijedećih mjeseci pružiti pomoć Ivani Šalić i cijelom projektnom timu financijsku podršku od 180.000,00 kn, i uz to dodatno još kroz Inkubatorski program podučavanje, treniranje i razvoj alata u područjima poput strateškog planiranja, evaluacije utjecaja i liderstva. Budući da je stvaranje održivih poslovnih modela temeljni izazov većini društvenih inicijativa, Zaklada posvećuje posebnu pažnju prijenosu vještina iz poslovnoga na društveni sektor. Stoga povezuju socijalne poduzetnike s osobnim savjetnicima iz svojih korporativnih partnera koji im pružaju poslovnu ekspertizu i strateške savjete.
Prolazak kroz opsežan izborni proces Reach for Change služi kao svojevrsni pečat odobrenja te u mnogim slučajevima imenovanje liderom promjene otvara vrata novim mogućnostima i ulagačima. Tele 2 i Zaklada Reach for Change posjeduje značajnu mrežu korporativnih partnera i suradnika, uključujući potencijalne ulagače, kontakte iz medija i druge vrijedne kontakte. Ona uključuje i Ivanu Šalić u njihov globalni tim lidera promjene. Sjednice na kojima lideri promjene rade skupa i uče jedni od drugih održavaju se redovito.
Vjerodostojnost i legitimnost ključni su faktori uspjeha za socijalne poduzetnike u ranim fazama, a projekt Inkluzivne farme, Ivana Šalić i sama Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije dobile su veliko priznanje i podršku.

najčitanije