Ina sutra obustavlja isporuku plina Petrokemiji?

imp

Sindikat EKN Petrokemije, Sindikat DEMOS-HUS Petrokemije i Udruga hrvatskih branitelja neslužbeno saznaju da od sutra, 18.siječnja, u 6.00 sati INA d.d. obustavlja isporuku plina Petrokemiji
Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti
‘Ukoliko je informacija točna radi se o, po nama, nekorektnom i nepotrebnom potezu INA-e koji, za sada, ne ugrožava proizvodnju u Petrokemiji niti će nas zaustaviti u nastojanjima osiguravanja dovoljnih količina mineralnih gnojiva za predstojeću poljoprivrednu sezonu. INA, naime, nije jedini dobavljač plina za Petrokemiju.
Ovo bi moglo ozbiljno ugroziti proces dokapitalizacije Petrokemije koji je u tijeku i kojega smo aktivno podupirali. Vrlo je upitna, međutim, vjerodostojnost prijašnjih izjava iz INA-e d.d. o njihovoj navodnoj zainteresiranosti za sudjelovanje u spomenutoj dokapitalizaciji.
Sindikati i branitelji Petrokemije će, ovisno o razvoju događaja, u narednih dan ili dva odlučiti o eventualnom pokretanju aktivnosti kojima ćemo nastojati zaštititi proizvodnju u Petrokemiji i očuvanje tvrtke od iznimnog značaja za hrvatsko gospodarstvo“ – kaže u priopćenju u ime sindikata i branitelja Petrokemije Davor Rakić.

najčitanije