INA sisačkoj bolnici donirala 100 tisuća kuna za novi uređaj

imp

261020211635228712.jpeg

Današnjom donacijom Općoj bolnici “Dr.Ivo Pedišić” u Sisku, INA je zatvorila još jednu godinu pomaganja hrvatskim bolnicama.
Donaciju od 100 000 kuna INA je donirala za nabavku fleksibilnog videoureteroskopa za razbijanje kamenca u mokraćnom mjehuru i mokraćovodu.
“Drago mi je da INA i sisačka bolnica nastavljaju suradnju koja traje već nekoliko godina i da imamo priliku iz godine u godinu pomoći u podizanju standarda u liječenju naših sugrađana. Donacija bolnici jedan je od načina na koji se trudimo biti aktivan član lokalne zajednice i uključivati se u projekte koji pridonose razvoju i dobrobiti grada Siska i okolice. Vjerujem da će se ta suradnja nastaviti i u idućim godinama.”, rekao je Damir Butković,direktor Rafinerije nafte Sisak.

uređaj urologija donacija ina bolnica
Ovaj novi uređaj za Odjel urologije sisačke bolnice omogućiti će pacijentima, kaže dr. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice Sisak, da tu pretragu obavljaju u svojoj bolnici a ne da kao i do sada odlaze u zagrebačke bolnice.
“Zahvaljujući današnjoj donaciji naša bolnica i Odjel za urologiju dobit će novi fleksibilni videoureteroskop koji mi do sada nismo imali. Na ovaj način itekako će se poboljšati dijagnostika uroloških bolesnika. Uređaji se koriste za dijagnostiku tumora, kamenaca u mokraćnom kanalu ali i u bubregu. Koriste se za njihovo razbijanje tako da će biti velika pomoć za naše bolesnike.”, istaknuo je dr. Dujmenović.

pedijatrija lice
Ovoj vrijednoj donaciji prisustvovali su i hrvatski vaterpolo reprezentativci koji su dolaskom na Odjel pedijatrije, donoseći poklone, izmamili osmijeh na lica malih bolesnika.
“INA kao naš sponzor godinama nas godinama podržava u našim pothvatima, putovanjima i natjecanjima. Sada kad je došao ovako lijep trenutak u kojem su dokazali kako kroz ovakve donacije vraćaju lokalnoj zajednici došli smo ih podržati. Čestitamo im na tome i nadam se da će ova suradnja dugo potrajati na opće zadovoljstvo svih ovdje i da će nam svima biti ljepše”, rekao je to Ivan Marcelić, vaterpolist Mladosti i hrvatski repreezntativac.
Dojamo kako je INA u posljednjih 10 godina, za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica donirala više od 5 milijuna, a samo u ovoj godini, donirano je 800 tisuća kuna.

najčitanije