Idući tjedan „Dani tehničke ispravnosti vozila“

imp

Dani Tehničke Ispravnosti Vozila 2023 Naslovna

Tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa, zbog toga je nužno voditi brigu u vozilima.

Dani Tehničke Ispravnosti Vozila 2023

Svake godine, pa tako i ove, pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske i stanice za tehnički pregled vozila provode preventivno-sigurnosnu akciju Dane tehničke ispravnosti vozila.

 

Preventivno-sigurnosna akcija provodit će se od 20. do 25. studenog 2023. godine.

 

Na području županije i u cijeloj Hrvatskoj, u svim stanicama za tehnički pregled besplatno će se pregledavati osnovni sklopovi vozila bitni za sigurnost prometa, a naplaćivat će se samo onim vozačima koji obavljaju redovni tehnički pregled ili u slučajevima drugih službenih ispitivanja vozila, koja se uobičajeno naplaćuju.

Hak Dani Tehn Ispravnosti 2023 219x300 (002) Page 0001

Akcija ima preventivno-sigurnosni karakter, s ciljem poticanja vozača na brigu o tehničkoj ispravnosti vozila i izbjegavanja mogućnosti prometnih nesreća uzrokovanih neispravnim vozilom.
U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.

 

Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji, bit će nagrađeni prigodnim poklonima.

 

 

 

Naslovna fotografija – https://revijahak.hr/2019/04/01/tehnicki-pregled-vozila-s-manjim-nedostacima-oprastaju-se-sitne-greske/

najčitanije