Otvorenje teretane u Srednjoj školi Topusko

Dsc 9006

Zamjenik župana Mihael Jurić je u sportskoj dvorani Srednje škole Topusko nazočio školskoj božićnoj priredbi, tijekom koje su učenici pjesmom i recitiranjem najavili najradosniji kršćanski blagdan, Božić.

 

Nazočne su pozdravili ravnateljica škole Željka Gajdek, načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić i zamjenik župana Mihael Jurić, koji je po završetku umjetničkog dijela programa, rezanjem vrpce trobojnice, svečano otvorio novu školsku sportsku teretanu.

 

Ove godine završeno je uređenje školske sportske teretane površine 50 m² koje će imati višestruku funkciju. Prvenstveno je namijenjena nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture, ali i izvođenju nastave stručnih predmeta iz područja fizioterapije, kao što su Kineziologija i Kineziterapija. Novouređenim prostorom, također, će se služiti učenici i nastavnici tijekom slobodnog vremena u rekreativne svrhe.

 

Njegovo preuređenje započelo je 2020. godine i trajalo do rujna 2023. kada je ishodovana uporabna dozvola. Radovi su obuhvaćali uređenje podova i zidova te sanitarnog i ulaznog prostora. Teretana je opremljena funkcionalnom opremom za izvođenje različitih vježbi (bicikli, trake za trčanje i dizanje utega).

 

Srednja škola Topusko trenutno ima 220 učenika raspoređenih u programe fizioterapeutski tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, kuhar, konobar, slastičar, automehaničar i instalater kućnih instalacija.

Školu pohađaju učenici iz svih dijelova Sisačko-moslavačke te okolnih Zagrebačke i Karlovačke županije.

najčitanije