'I mi smo tu!' - Binokular Teatar za Udrugu slijepih SMŽ

st

Siščani vole kazalište, odlična su publika koja zna cijeniti dobar komad. Isto tako, često smo se iskazali i u raznim humanitarnim akcijama, pokazali veliko srce i pomogli kad je to bilo portebno.
Ovaj put spojit ćemo te dvije stvari, i to zahvaljujući Udruzi slijepih Sisačko-moslavačke županije i Binokular Teatru, koji u nedjelju, 21. siječnja u Kazalište 21 dovode predstavu „Jezične varijacije“.
Riječ je o glumačkoj igri u paru kojemu je poigravanje s narječjima samo jedna od stavaka ove nesvakidašnje predstave. Varijacije u ovoj predstavi nisu samo različitosti narječja, već su i različitosti stilova. Ova predstva baca različita svijetla na jedno te isti događaj pokazujući nam kako stilovi, ali ponekad i značenja, variraju. Ljubav prema bogatstvu i različitosti jezika bila je pokretač predstave: pokušati kroz jezik doći do istinske predodžbe jednog specifičnog geografskog, karakternog i duhovnog krajolika. Kada se ovi duhovni krajolici objedine, i stave na jedno mjesto, dobiva se osjećaj različitosti koja veseli.
Predstava je nastala prema motivima priča Nikole Jakovčevića, a igraju dvostruka dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta Antonija Stanišić i nagrađivani glumac, Siščanin, Davor Svedružić.
Akcija se provodi za potrebe kupnje novog vozila prijeko potrebnog za prijevoz korisnika jer su mobilnost i kretanje osnovni preduvijeti za ostvarivanje neovisnog življenja. Više o akciji možete pročitati na stranici Udruge slijepih SMŽ – Sisak i priključiti se akciji.
Ulaznica još uvijek ima, mogu se kupiti u Knjižari i papirnici AMK te u Udruzi slijepih.
‘Jezične varijacije’ na rasporedu su u nedjelju, 21. siječnja u 19 sati u Kazalištu 21.

najčitanije