I danas 13 oboljelih od korona virusa u našoj županiji

nn

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji je ukupno 13 pacijenata sa laboratorijski dokazanom bolesti COVID 19. Kontaktima je određen zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući. Čekaju se nalazi 4 uzeta uzorka za laboratorijsku pretragu SASR-CoV2 virus tj. bolest COVID-19.

Obavljen je nadzor nad provedbom dezinfekcije u Top Termama Topusko gdje su smješteni policijski djelatnici. Dezinfekciju jednog dijela kao i provedbu stručnog nadzora nad dezinfekcijom navedenog objekta obavili su djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije. Županijski stožer ističe da su djelatnici Lječilišta Topusko tj. Top Termi Topusko, dobro educirani i dobro obavljaju postupke čišćenja i dezinfekciju.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode.

Podsjećamo kako i dalje se zamjećuje veliki broj neopravdanih kretnji te naglašavamo kako je potrebno provoditi sve propisane protuepidemijske mjere. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro
provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući).

Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena, važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.

najčitanije