Humanitarna modna revija „Obrtnici za djecu“

mradenovic

Udruženje obrtnika Sisak organizator je humanitarne modne revije „Obrtnici za djecu“. Prodajom ulaznica prikupljaju se financijska sredstva za nabavu monitora za nadzor vitalnih funkcija potrebnog Odjelu pedijatrije OB „dr.Ivo Pedišić“.

„Ginekolozi i pedijatri usko surađuju, posebice po pitanju novorođenčadi. Tako smo dr.Kuzmec, šef Odjela pedijatrije i ja počeli razgovarati o opremi koja nam je nužno potrebna. Naš rađaonski odjel je prije nekoliko godina opremljen. Imamo dosta opreme koju i pedijatrija povremeno posuđuje. Takav je slučaj i s monitorom koji je star nekoliko godina. Koristi se u redovnom radu odjela i za transport, pa je baterija monitora postala slaba i više ne može izdržati transport do Zagreba. Nakon svih mogućih opcija koje smo pregledali, shvatili smo da nam je najbolje kupiti novi uređaj“, rekla je dr.Željka Josić s Odjela ginekologije, inicijatorica ove humanitarne akcije.

„Ovo je jedinstvena prilika da našim mladim dizajnerima i krojačima pružimo priliku da pokažu ono čime se bave cijeli život. Nemojte zaboraviti da su baš oni u nekoliko navrata već sudjelovali u humanitarnim akcijama za sisačku bolnicu, krojili su plahte i posteljinu. Na neki način, ovo je naš mali doprinos i njihovom predstavljanju, a napravit ćemo i jednu lijepu humanitarnu priču i društveni događaj“, dodaje dr.Josić.

Osim krojača, kako napominje Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak, sudjelovanju u humanitarnoj akciji odazvali su se i ostali obrtnici. „Uključili smo slastičare koji će donirati gotovo 30 kg kolača za reviju, svoj doprinos će dati i vinari. Naš ceh cvjećara uredit će modnu pistu, frizeri i kozmetičari pobrinut će se za frizuru i šminku. Nitko nije ni u jednom trenutku sporio, već su se rado odazvali…“, kaže Čačić.

64539129_341348256794610_4702364383047581696_n

Ulaznice po cijeni od 200,00 kuna (VIP) i 100,00 kuna možete kupiti u:

AMK – knjižara i papirnica, Kranjčevićeva 2, Sisak

Frizerski i brijački obrt za muškarce ˝Ivančica˝, S. i A. Radića 23, Sisak

Svi oni koji žele pomoći kupnju uređaja koji omogućuje kvalitetnije liječenje i bolju skrb za našu djecu, a nisu u mogućnosti doći na modnu reviju, svoju podršku ovoj akciji mogu dati uplatom financijskih sredstava u proizvoljnom iznosu na humanitarni račun akcije IBAN HR4124070001500005763, otvoren kod OTP banke, s naznakom ˝Obrtnici za djecu˝. Uplate je moguće izvršiti zaključno do 17.08.2019. godine.
Humanitarna akcija održat će se u ponedjeljak 17.lipnja u Starom gradu s početkom u 19:30.

najčitanije