Humanitarna biciklijada u Glini

imp

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke kada se u cijeloj Hrvatskoj održavaju brojne javno zdravstvene akcije kojima se želi ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke, a posebno na važnost redovitih dijagnostičkih pregleda.

 

Redovitim pregledom koji uključuje samopregled, mamografiju te ultrazvučni pregled, rak dojke se može otkriti u ranom stadiju kada su šanse za izlječenje i preživljenje puno veće.

 

U obilježavanje se već tradicionalno raznim akcijama uključuje i Udruga sv. Agata – Glina koja od svog osnivanja pruža podršku ženama oboljelima od raka kroz poboljšanje kvalitete života, unaprjeđenje kvalitete liječenja kroz pružanje psihosocijalne pomoći, edukaciju i bolje informiranje pacijenata i njihovih obitelji te javnosti.

 

Pa tako Udruga ove subote, 15.listopada, organizira humanitarnu biciklijadu „Pedalu okreni i Glinu pokreni“. Kotizacija iznosi 100 kn, prijavit se možete na dan biciklijade, a sva prikupljena sredstva namijenjena su ženama oboljelim od raka dojke s područja Gline.

 

Biciklijada starta u 9.30 sati ispred Hrvatskog doma u Glini, a biciklirat će se ruta Glina, Gornji Viduševac, Hrvatsko Selo, Topusko, a cilj je na Jelačić vrelu u Velikoj Vranovini.
Za sudionike koji izvrše prijavu, osigurani su majica, šilt kapa i ruksak sa sadržajem.

 

„Pridružite nam se u što većem broju i podržite ovu humanitarnu akciju! Veselimo se Vašem dolasku!“, poručuju organizatori.

 

najčitanije