Humanitarna akcija Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“

imp

1000 radosti hrvatski caritas

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa, fra Tomislav Glavnik predstavio je planirane aktivnosti tradicionalnoga Caritasova cjelogodišnjeg programa “Za 1000 radosti”, uz slogan “Govori dobrim!”. To su humanitarne aktivnosti za pomoć najsiromašnijim obiteljima.

 

„Želimo sve nas potaknuti da se, usprkos brojnim negativnostima, rastu cijena, nesigurnosti i ratnim prijetnjama usredotočimo na ono što je u našoj moći: dobrim ispuniti prostor oko sebe, odnose s ljudima, vrijeme kojim raspolažemo. Dobro je ono što nam nitko ne može oduzeti. Stoga je slogan koji ćemo u programu promicati: „Govori dobrim!. Započet prije dvadeset godina kao predbožićna akcija, „Za 1000 radosti“ prerastao je u cjelogodišnji program kojim nastojimo u društvu razviti socijalnu osjetljivost, solidarnost i uzajamnost te ujedno prikupiti konkretnu pomoć za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj koje teško preživljavaju boreći se s bolesti, nezaposlenosti i siromaštvom.“, rekao je Tomislav Glavnik zahvalivši Ministarstvu znanosti i obrazovanja, uz čiju preporuku šalju u škole prigodne kartice koje potiču na konkretna djela i pomoć, uz pozive na donacijski telefon 0609010 ili uplate na račun “Za 1000 radosti”.

 

Fra Tomislav Glavnik na kraju je zahvalio svima koji će na različite načine dati svoj doprinos programu „Za 1000 radosti“ – „Govori dobrim!“ i svakodnevnoj hrabroj borbi tisuća obitelji u životnim utakmicama protiv najopasnijih protivnika: gladi i siromaštva, osobito naglasivši važnost uloge medija u promicanju dobra i zahvalivši za pomoć koju pružaju Caritasu u provedbi njegova poslanja.

 

 

Više o programu „Za 1000 radosti“ – „Govori dobrim!“ možete naći na www.caritas.hr

 

 

Foto – Hrvatski Caritas

najčitanije