HSS Lekenik: ''Zbog Beljaka, HSS u Lekeniku prvi put neće izaći na mjesne izbore''

ibb

Organizacija Hrvatske seljačke stranke Općine Lekenik objavila je priopćenje vezano za nadolazeće Izbore za vijeća mjesnih odbora. Priopćenje donosimo u cijelosti:

”Općinsko Vijeće općine Lekenik donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za Vijeće Mjesnih odbora koji će se održati dana 23. listopada 2016. godine, no na njima po prvi puta u modernoj samostalnoj i demokratskoj Hrvatskoj neće sudjelovati HSS koji već 4 mandat obnaša vlast u toj Općini. Uslijed nezakonitih i protustatutarnih odluka predsjednika stranke Kreše Beljaka koji je suspendirao većinu članova u Općinskoj organizaciji Lekenik, suspendirani članovi stranke nisu u mogućnosti kandidirati se na navedenim izborima niti biti izabrani u tijela mjesnih vlasti.
Dugogodišnji predsjednik općinske organizacije HSS-a općine Lekenik Ivica Perović, ujedno i općinski načelnik Općine Lekenik od 2001. godine, kao i delegati Općinske organizacije HSS-a općine Lekenik na Glavnoj skupštini HSS-a, zaprimili su Odluku Predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, o privremenom udaljenju (suspenziji) iz članstva stranke. Beljak ih optužuje da nisu sudjelovali u parlamentarnoj kampanji niti osigurali dovoljan broj preferencijalnih glasova za Željka Lenarta što ne odgovara istini.
Svi suspendirani dugogodišnji članovi Hrvatske seljačke stranke, ujedno su i delegati na Glavnoj skupštini HSS-a te je to razlog zašto su udaljeni iz članstva stranke kako bi ih se onemogućilo da sudjeluju u unutarstranačkim izborima te da biraju i budu birani. Obzirom da su svi navedeni aktivno sudjelovali u izbornoj promidžbi kako Narodne koalicije, tako i kandidata HSS-a za Hrvatski sabor iz Sisačko-moslavačke županije Željka Lenarta, jedino što se može zaključiti nakon ovakvog poteza Kreše Beljaka jest da je riječ o političkoj eliminaciji neistomišljenika.
Članovi HSS-a Lekenik sudjelovali su i pomogli organizirati politički skup Narodne koalicije u Hrvatskom domu u Lekeniku, te su podjelom letaka sa programom kandidata za Hrvatski sabor promovirali kandidata HSS-a, a to su činili i objavama na društvenim mrežama. No, usprkos navedenim aktivnostima, predsjednik HSS-a Krešo Beljak odlučio je suspendirati članove HSS-a općine Lekenik, dok primjerice nije učinio s organizacijama u nekim drugim županijama koje su ostvarile bitno lošiji rezultat što nas dovodi do zaključka da je motiv za ovakvu odluku politička eliminacija.
Zbog navedenog postupka predsjednika HSS-a, HSS kao stranka koja već 15 godina uživa povjerenje mještana općine Lekenik u izvršnoj vlasti, onemogućena je sudjelovati na mjesnim izborima kao i poduzimati druge političke aktivnosti važne za participaciju u lokalnoj vlasti, čime se HSS-u nanosi nepotrebna i dalekosežna šteta.
Ovim putem OO HSS Lekenik poziva predsjednika HSS-a Krešu Beljaka da povuče sve suspenzije i omogući našim članovima sudjelovanje na mjesnim izborima te da osigura poštene unutarstranačke izbore.” – stoji u priopćenju Organizacije Hrvatske seljačke stranke Općine Lekenik.

najčitanije