Hrvatski chefovi vraćaju se u Petrinju

imp

Nakon razornog potresa koji nas je zadesio 29.prosinca prošle godine, diljem Hrvatske skupljala se humanitarna pomoć za stradale u Petrinji, Sisku i Glini. Vrlo brzo su se organizirala i na Banovinu došla pomoći i najveća imena domaće gastronomije. Chefovi okupljeni unutar projekta “Chef kuha doma” te Udruga ugostitelja organizirali su se odmah nakon potresa i došli u Petrinju kako bi ljudima kuhali  tople obroke.

 

Godinu dana nakon potresa vraćaju se ponovno u Petrinju, objavljeno je na Facebook stranici Chef kuha doma.

„Petrinja i Sisak nisu zaboravili volontere, niti su volonteri zaboravili na njih !
Volonteri Chef kuha doma će biti na glavnom trgu u Petrinji, odakle je krenula akcija volontera nakon razornog potresa, na isti dan, 29. prosinca, (od 12.00 do 16.00), 365 dana kasnije.
Simbolično, podijelit će se 365 besplatnih obroka, kao podsjetnik na dane zajedništva i nade u pomoć i bolje sutra za ljude pogođenih potresom, te ukazati na sadašnju situaciju, u kojoj se ljudi Banije osjećaju pomalo zaboravljenima, ali su zato volonteri ti, koji će ponovno ujediniti snage i dati tako potrebnu pažnju ljudima Banovine.
Simbolika 365 obroka, nadamo se, ne samo da će podići moral i dati novu nadu ljudima Banovine, nego i ukazati da će trebati još neko vrijeme rasporediti snage i ostati na terenu i pomagati, a ta pomoć treba biti konkretna, pravovremena i ciljana. Inače je prazna priča.
Chef kuha doma i volonteri su bili i bit će uz ljude Banije, mi se volimo javno ! ❤“, stoji u objavi.

najčitanije