Hrvatske vode ulažu u županiju 53 milijuna eura

imp

Smz Image 2023 05 08 15 25 21 646

U radnom obilasku Donje Posavine, ovaj su tjedan bili župan Ivan Celjak i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković koji je istaknuo kako se u ovom trenutku gradi gotovo 19 kilometara servisnih puteva uz savske nasipe.

„Servisne ceste omogućit će brze intervencije i zaštitu stanovnika u slučaju neke nedaće ili potresnih sila. Na ovom području planiramo rekonstruirati i 35 kilometara kanalske mreže uz crpnu stanicu Šašna greda i crpnu stanicu Hrastelnica te izgraditi novu crpnu stanicu Prelošćica ukupne vrijednosti 6 milijuna eura. Ako tome dodamo ulaganje u kanalsku mrežu u iznosu 2 milijuna eura, imamo investiciju od 8 milijuna eura koja će unaprijediti mogućnost poljoprivredne proizvodnje na ovom području. Na području cijele Sisačko-moslavačke županije provodimo projekte vrijedne 28 milijuna eura financirane iz Fonda solidarnosti EU te je pokrenuto i 25 milijuna eura vrijednih projekata iz NPOO-a “, rekao je Đuroković.

Tijekom obilaska Donje Posavine, župan Ivan Celjak i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obišli su i servisnu cestu u mjestu Suvoj uz nasip koji vodi do Gušća te Lonju, Prelošćicu i Budaševo.

 

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije