Hrvatska volontira na Banovini

ibb

Hrvatski centar za razvoj volonterstva organizira osmu po redu manifestaciju Hrvatska volontira kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija i institucija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Ove godine manifestacija se održava od 21. do 26. svibnja u preko 70 hrvatskih gradova, gdje će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju bolje i sretnije zajednice. Hrvatska volontira održava se u sinergiji s Danima otvorenih vrata udruga, u organizaciji Vladinog Ureda za udruge.

Ovogodišnja manifestacija odvija se pod sloganom Volontiramo – zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu, a podržale su je i mnoge osobe iz javnog života poput: Mislava Čavajde, Maje Sever, Danijele Trbović, Domagoja Novokmeta i mnogih drugih.

U manifestaciju će se uključiti veliki broj volontera pojedinaca, ali i volontera iz korporativnog svijeta, a popis od 261 volonterskih aktivnosti, od kojih su 125 u Sjevernoj Hrvatskoj, 75 u Zapadnoj, 37 u Južnoj, te 24 u Istočnoj Hrvatskoj (po trenutnoj situaciji) može se pronaći ovdje. Građani su preko web stranica i društvenih mreža pozvani pronaći aktivnost koja ih inspirira, da se zavolontiraju i da na taj način daju svoj osobni doprinos volonterstvu u Hrvatskoj i postanu dio društva koje stvara promjene.

”Udruga IKS je povodom manifestacije pripremila brojne programe u koje se građani iz cijele Sisačko-moslavačke županije mogu uključiti. U sklopu projekta “Moja škola zajednica sa srcem” radimo u partnerstvu sa 7 škola na Banovini: OŠ Sunja, OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica, OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, OŠ Jabukovac, OŠ Glina, I.OŠ Petrinja – PŠ Hrastovica, OŠ Ivan Goran Kovačić Gora s Područnom školom Nebojan. Naš Volonterski centar Petrinja i partneri Dom za starije i  nemoćne osobe i Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji pripremili su volonterske akcije na koje također pozivamo sve naše sugrađane koji žele pridonijeti poboljšanju kvalitete života korisnika domova i ujedno se dobro zabaviti.”, doznajemo u udruzi IKS.

”Veselimo se ovim fantastičnim aktivnostima u ruralnim, slabo naseljenim područjima naše Sisačko-moslavačke županije (što uključuje i gradove Petrinju, Glinu i H. Kostajnicu). Nadamo se da ćete prepoznati potrebu i vrijednosti volonterstva koje doprinosi razvoju naših zajednica, s trenutno najnižim indeksima razvijenosti u RH. Dobro je za tebe, dobro je za druge. Priključi se svibanjskoj kampanji i zavolontiraj se!” – poručuju iz Udruge IKS.

najčitanije