Hrvatska volontira 2023. – Mali doprinos za veliki utjecaj!

imp

2023 Hrvatska Volontira 1920x960px Web Banner Dobro Je

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskom mrežom za beskućnike i ODRAZ-om – Održivi razvoj zajednice, organiziraju trinaestu kampanju Hrvatska volontira kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

 

Ove godine naglasak je stavljen na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Održavanjem manifestacije Hrvatska volontira želi se istaknuti značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim se oživljavaju najplemenitije težnje čovječanstva – težnja za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i pravdom.

 

Ovogodišnjom kampanjom organizatori žele podsjetiti da je volontiranje izvor snage zajednice, otpornosti, solidarnosti i društvene kohezije koji donosi pozitivne društvene promjene poticanjem poštivanja različitosti, jednakosti i sudjelovanja svih slojeva društva.

 

Upravo su volonteri promicatelji promjena u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem tih promjena i inspiriranjem drugih te su prepoznati kao ključni dionici za postizanje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Kampanja Hrvatska volontira ove će se godine održati od 17. do 20. svibnja, a ovogodišnji slogan kampanje je – Mali doprinos za veliki utjecaj.

 

Na sudjelovanje u manifestaciji pozvane su sve neprofitne organizacije – organizatori volontiranja, da organiziraju volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobit za zajednicu u kojoj djeluju.

 

Svoje volonterske aktivnosti organizatori volontiranja mogu upisati u online aplikaciju: www.volonteka.hr do petka, 12. svibnja 2023. godine.

 

Sve unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini koji će ih moći pretražiti te se uključiti u volonterske aktivnosti koje ih zanimaju.
Vodeći se ciljevima održivog razvoja, organizatori ovogodišnje kampanje Hrvatska volontira, organizacijama prepuštaju osmišljavanje i organizaciju aktivnosti koje se najbolje uklapaju u postojeće djelovanje.

 

Kontakt za medije na nacionalnoj razini: Hrvatski centar za razvoj volonterstva, Ured Rijeka, Marta Hauser, promocija@hcrv.hr , 051 332 750, 051 586 551.

 

Kontakt za medije u Sisku i okolici: Agencija lokalne demokracije Sisak- Volonterski centar Sisak, Barbara Marjanović, vcs@Lda-sisak.hr, 099 230 9262.

„Ovim putem pozivamo i potičemo i vas da se i ove godine uključite i popratite ovu nacionalnu manifestaciju te objavite najavu o manifestaciji. Vjerujemo da će se kroz veliki broj organizacija, akcija i volontera te veliki broj svih nas uključenih u manifestaciju prikazati i snaga naših težnji u izgradnji humane i aktivne zajednice.“, poručuju iz Volonterskog centra Sisak.

najčitanije