Raspisan natječaj za najbolju fotografiju i videozapis "Hrvatska očima mladih"

imp

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je 21.srpnja Javni poziv za dodjelu nagrade za fotografiju i videozapis HRVATSKA OČIMA MLADIH u 2022. godini, na kojem mogu sudjelovati učenici i studenti u dobi od 15 do 30 godina.

 

Javni poziv otvoren je za sve redovne učenike i redovne studente u Republici Hrvatskoj koji su putem fotografije i videozapisa zabilježili neko mjesto ili događanje u svom neposrednom okruženju, koje odražava ciljeve i principe održivog razvoja i zelene klimatske politike, iz perspektive mladih.

 

Svrha i cilj ovog Javnog poziva je kreativno i umjetničko izražavanje mladih putem fotografije ili videozapisa, čime se osnažuje aktivna participacija mladih u zajednici u području kulture i umjetnosti s naglaskom jačanje uloge mladih u kreiranju održive i zelene budućnosti.

 

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije: za fotografiju i za videozapis, a nagradni fond za obje kategorije iznosi po 6000 kuna.

 

Rok za prijavu je 45 dana od objave javnog poziva, odnosno do kraja prvog tjedna rujna, a javiti se mogu hrvatski državljani s prebivalištem u Hrvatskoj.

 

Po završetku Javnog poziva, Središnji državni ured priredit će na svojim mrežnim stranicama virtualnu izložbu „Hrvatska očima mladih“, na kojoj će predstaviti sve dostavljene fotografije i videozapise koji udovoljavaju kriterijima Javnog poziva.

 

Sve detalje javnog poziva, popratnu dokumentaciju kao i način na koji sudjelovati doznat ćete klikom na poveznicu.

 

 

Foto – Središnji državni ured za demografiju i mlade

najčitanije