Gradonačelnik Rudić na međunarodnom susretu gradova o izbjegličkoj krizi

imp

261020211635268755.jpeg

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić boravit će narednih dana u Ammanu, glavnom gradu Jordana na međunarodnom susretu gradova koji se suočavaju s izbjegličkim valom na kojoj će s kolegama iz više europskih i azijskih zemalja razmijeniti iskustva u suočavanju s izazovima izbjegličke krize koja je pogodila mediteranske zemlje prošle godine.
Kako je poznato, Grad Kutina prošle je godine ponovo postao sjedište Prihvatilišta za tražitelje azila i ima desetgodišnje iskustvo u suradnji sa državnim tijelima, nevladinim organizacijama i međunarodnim tijelima. Udruga gradova u Republici Hrvatskoj članica je međunarodne asocijacije udruženja gradova i općina i prošle godine je u Zagrebu suorganizirala međunarodnu konferenciju o suočavanju gradova i općina sa izbjegličkim valom.
“Ovo je priznanje Gradu Kutini kao relativno maloj sredini koja ima veliko iskustvo s temom koja je buknula prošle godine. Bit će zanimljivo vidjeti kakva je suradnja nacionalnih vlasti sa lokalnom samoupravom u odnosu na premalu komunikaciju u Republici Hrvatskoj i prakse koje mogu napraviti i pozitivne pomake, a ne samo opterećenje za lokalnu zajednicu”, kazao je gradonačelnik Rudić.

najčitanije