Gradonačelnik Popovače Josip Mišković pozitivan na COVID-19

imp

Zaraza koronavirusom na području Popovače i dalje se širi. Danas je evidentirano 11 novooboljelih. Među novooboljelima je i HSP-ov gradonačelnik Popovače Josip Mišković, koji je to i potvrdio na službenim internetskim stranicama Grada.
„Cijenjeni sugrađani,
ovim putem želim Vas izvijestiti kako sam prije nekoliko trenutaka dobio rezultat svog jučerašnjeg testiranja na koronavirus koji je pozitivan. U samoizolaciji se nalazim od petka i do sada nisam razvio nikakve simptome tako da sam u mogućnosti dobar dio svojih obveza izvršavati od kuće.
Napominjem kako nesmetano funkcioniranje gradske uprave uslijed novonastale situacije snažnog širenja koronavirua na našem području, nije dovedeno u pitanje. Prevencije radi, privremeno je do kraja tjedna strankama onemogućen osobni ulazak u prostorije gradske uprave, te je fizičko zaprimanje svih zahtjeva osigurano na ulazu u zgradu. Obvezna izolacija određena je i određenom broju djelatnika gradske uprave koji svoje aktivnosti obavljaju od kuće, te je preporučen način komunikacije sa svima putem telefona ili pak e-maila.
Srdačno zahvaljujem svima na razumijevanju u nadi da će svi oboljeli sugrađani ovaj virus uspješno prebroditi uz što lakše simptome i posljedice.“, rekao je u svom priopćenju gradonačelnik Mišković.
S područja Grada Popovače trenutačno je više od stotinu zaraženih te je zatvoren Dječji vrtić gdje je zaražena jedna djelatnica, a zbog pogoršane epidemiološke situacije osnovne škole od ovog tjedna prešle su na online nastavu najmanje iduća dva tjedna. Knjižnica u Popovači priopćila je kako otkazuje sve planirane aktivnosti u povodu Mjeseca hrvatske knjige.

Foto – popovaca.hr

najčitanije