Grade se tri moderna sportska igrališta za učenike i mještane Gvozdu

imp

igralište gvozd 10

Tri sportska igrališta u sklopu Osnovne škole Gvozd uskoro će dobiti novo i impresivno ruho, a povećat će se i sigurnost njihova korištenja.
Zub vremena učinio je svoje, a igrališta izgrađena 1976. godine, vapila su za temeljitom obnovom koju je Sisačko-moslavačka županija započela sredinom prošloga mjeseca.

 

Radove na uređenju rukometnog, košarkaškog i odbojkaškog igrališta, na kojima će se provoditi nastava tjelesne kulture i izvannastavne aktivnosti, obišao je u četvrtak, 17. studenoga 2022. godine župan sisačko-moslavački Ivan Celjak sa suradnicima i načelnikom Općine Gvozd Milanom Vrgom.

„Zbog proteka vremena i dotrajalosti ukazala se potreba za modernizacijom tri školska sportska igrališta koja će, čim vremenske prilike to dopuste, postati centar društvenih događanja. Posebno bih istaknuo kako ovo igralište koriste odbojkašice koje dolaze ovdje trenirati iz desetak okolnih naselja, a uređenje igrališta važno je i za učenike OŠ Gvozd“, naglasio je župan Celjak.

 

Načelnik Milan Vrga istaknuo je dobru suradnju Općine Gvozd i Sisačko-moslavačke županije, a rezultat suradnje su uređenje tri igrališta koja će biti centar društvenog života za mlade ljude koji žive na tom području.

 

Uređeno odbojkaško igralište s veseljem će dočekati i odbojkašice s područja općine i šire, a potvrdila je to odbojkašica Matea Petrović.
„Novouređeno igralište će nam puno značiti, jer smo do sada sami organizirali akcije uređenja i sakupljali novce za nove mreže. Ovo će igralište dati još jači vjetar u leđa da se češće ovdje okupljamo i vjerujem kako će biti i poticaj za ostale da nam se pridruže“, rekla je odbojkašica Matea.

 

Nakon pripremnih i zemljanih radova u tijeku je asfaltiranje sva tri igrališta nakon čega slijedi postavljanje podloge, montiranje golova, koševa, odbojkaške mreže, zaštitnih mreža i ograde te uređenje okoliša.

 

Ukupna vrijednost obnove i uređenja igrališta iznosi 1,7 milijuna kuna, a sufinanciraju ga Sisačko-moslavačka županija, Općina Gvozd i Ministarstvo turizma i sporta.
Tri igrališta, koja se uređuju su za ovu malu općinu s oko 2000 stanovnika, su središte društvenih događanja na području općine, a poseban značaj imat će i za 73 učenika OŠ Gvozd koji će za lijepoga vremena na njima imati nastavu tjelesne kulture. Ukoliko vremenske prilike dopuste, završetak radova očekuje se sredinom prosinca što će, uoči božićnih blagdana, biti najljepši poklon učenicima, sportašima i rekreativcima općine Gvozd.

Foto: SMŽ

najčitanije