Građani u našoj VII.izbornoj jedinici imaju na raspolaganju 16 kandidacijskih listi, odnosno 224 kandidata

imp

Izbori Hrvatski Sabor 2024

U srijedu 17.travnja izlazimo na izbore za zastupnike u Hrvatskom saboru.

 

Državno izborno povjerenstvo objavilo je sve pristigle kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore, a za 7. izbornu jedinicu koja obuhvaća Sisak i veći dio Sisačko-moslavačke županije pristiglo je ukupno 16 kandidacijskih lista.

 

Sedma Izborna Jedinica

(HTV – https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/vlada-predstavlja-prijedlog-zakona-o-izbornim-jedinicama-10795408?utm_source=upscore_box)

 

 

Građani će od 224 kandidata sa izbornim listama izabrati 14 koji će našu 7. izbornu jedinicu predstavljati u Hrvatskom saboru.
Pravo glasa u Sisku ima 36.718 birača, u Sisačko – moslavačkoj županiji 131.361 birač, a na području 7. izborne jedinice ukupno je 346.074 birača.

Broj Birača Izborne Jedinice Broj Birača Smž

Na biračkom mjestu svaki će birač dobiti glasački listić na kojem će biti sve izborne liste koje se natječu u njegovoj izbornoj jedinici, a ispod naziva liste bit će i popis svih 14 kandidata koji se nalaze na listi.

 

Na glasačkom listiću treba zaokružiti redni broj ispred jedne liste, a na toj listi može se zaokružiti i redni broj ispred imena jednog kandidata s te liste. U tom slučaju glas će biti važeći i za listu i za jednog kandidata s te liste.

 

Ako se zaokruži samo redni broj ispred imena jednog kandidata, tada će glas biti važeći za tog kandidata i za listu na kojoj se on nalazi.

 

Dan izbora, srijeda 17.travnja, bit će neradan dan u Hrvatskoj.

 

Kandidacijske liste pogledajte u nastavku ⬇

 

najčitanije