Grad Petrinja sufinancira liniju Zagreb-Petrinja preko Bresta

imp

Ponukani ukidanjem nekoliko autobusnih linija koje su prometovale iz Zagreba za Petrinju i obrnuto uslijed svih događanja i mjera uzrokovanih pandemijom Koronavirusa grupa putnika uputila je apel gradonačelniku Darinku Dumboviću za ponovno uvođenje linije Zagreb – Brest – Petrinja s polaskom iz Zagreba u 16.15 sati koja im je najvažnija.
Naime, Čazmatrans promet je prije pandemije koronavirusa i obustave javnog linijskog prijevoza odlukom Nacionalnog stožera od 23.3.2020., održavao je dvije linije s polaskom u 16.15 iz Zagreba prema Petrinji i to jedan smjer preko Bresta, drugi preko Siska. Prestankom zabrane održavanja javnog linijskog prijevoza 11.5.2020.godine, ali suočavajući se s problemom znatno smanjenog broja putnika odnosno nerentabilnosti pojedinih linija, pokrenut je samo dio dosadašnjih polazaka.
Slijedom toga, te vodeći se činjenicom da linijom u 16.15 sati Zagreb – Sisak – Petrinja nitko od putnika ipak neće izgubiti prijevoz, navedena linija dobila je prednost u odnosu na onu preko Bresta.
Nakon sastanka Uprave Čazmatransa i gradonačelnika Darinka Dumbovića dogovoreno je kako će Grad sa 30.000 kn do konca godine sufinancirati ovu, spornu liniju i financijski pomoći da se ova linija zadrži, tako od 8. lipnja ponovno prometuje linija Zagreb-Brest-Petrinja u 16 sati i 15 minuta.

najčitanije